billie holiday

Billie Holiday zingt: God bless the Child en Fine and Mellow.
Billie Holiday zingt: God bless the Child Billie Holiday en Count Basie’s Band. Billy zingt haar bekende nummer God Bless the Child in 1952, met de Count Basie band. Een zeer langzame, bijna aan het tempo ontsnappende uitvoering uit 1952. Met als toegift het nummer Now Baby Or Never . Wellicht heeft het tempo te maken met haar gezondheid op dat moment en de slijtage van haar stem. Maar wat ze op Wikipedia zeggen, is heel goed op deze uitvoering van toepassing: “Haar blijvende verslaving aan heroïne tastte wel haar stem aan, maar niet haar gevoeligheid en techniek.” De tekst van het nummer is van Billy zelf. Aanleiding voor het nummer is een ruzie met haar moeder over geld. Tijdens het meningsverschil kwam de zin bij haar op “God bless the child that’s got his own”, waar het lied uit voortkwam.

 

Billie Holiday zingt God Bless The Child in 1955.  Een mooie afgewogen uitvoering van haar klassieke nummer uit haar latere jaren (te vinden op de cd Lady In Autumn).


Billie Holiday zingt Fine and Mellow, in een studio in 1957. Billie Holiday zingt de blues Fine and Mellow met een aantal van de top jazz muzikanten van haar tijd. In een heel intieme studio-opname in de vijftiger jaren (1957). je kunt aan het begin van de opname hoe versleten haar, maar wat een expressie. En wat een intimiteit en gevoel in het spelen.Met Lester Young (ts), Ben Webster (ts), Coleman Hawkins (ts), Roy Eldridge (tp), Doc Cheatham (tp), Vic Dickenson (tb), Danny Barker (g), Mal Waldron (p), Milt Hinton (b), Osie Johnson (d).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *