charles mingus en de blues

Wortels in blues en spiritual
Charles Mingus’ muziek heeft stevige wortels in blues en spiritual. Dat kun je goed horen in een nummer als ‘Better get it in your soul’ of’ Ah Hum’. De nummers komen van het album ‘Mingus Ah Hum’ uit 1959. Je kunt ook de invloed van het Duke Ellington Orkest horen. De band bestaat uit: John Handy – altsax, Booker Ervin – tenorsax, Shafi Hadi – tenorsax, Jimmy Knepper – trombone, Horace Parlan – piano, Charles Mingus – bas, Dannie Richmond – drums. De band speelt Better get it in your soul.

De Mingus Band speelt Ah Hum

Goodbye Pork Pie Hat
Nog een nummer van het album, het bijna tedere Goodbye Pork Pie Hat, opgedragen aan de pas overleden tenorsaxofonist Lester Young. Een van de bekendste composities van Charles Mingus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *