charlie parker

Charlie Parker en Dizzy Gillespie en de bebop
Bebop heeft de naam nogal academische muziek te zijn, je moet er hard voor studeren en ook de benadering van de muziek is studieus. Maar dat was volstrekt niet het geval toen de bebop nog nieuw was en Charlie Parker en Dizzy Gillespie en hun metgezellen de bebop uitvonden in de 4oer jaren. Wie de opnamen hoort van Jazz at Massey Hall in Toronto, kan niet ontkomen dat deze muziek eerder klinkt als een enorme bevrijding.Daar komt bij dat Charlie Parker nog steeds een van de ongelofelijkste en verbazingwekkendste altsaxofonisten is die er ooit hebben rondgelopen. Zo niet de ongelofelijkste en verbazingwekkendste. Salt Peanuts, van Jazz at Massey Hall in 1953. Leden van de band zijn: Dizzy Gillespie – trumpet, Charles Mingus – bas, producer, Bud Powell – piano, Max Roach – drums, Charlie Parker – altsax. De top (van de jonge muzikanten) van toen bij elkaar.

A night in Tunisia van hetzelfde concert in Massey Hall in Toronto

All The Things You Are van hetzelfde concert Jazz At Massey Hall in 1953

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *