het lied van de sybille

El cant de la Sibilla
Het lied van de Sybille over de profetieën van de Sybille heeft verschillende uitvoeringen, vooral uit Spanje. Te beginnen met het 10e eeuwse “Iudicii Signum” uit Cordoba, het teken van de . Er zijn Galicische, Catalaanse en Occitaanse versies en ook van Mallorca en Valencia. Tot de mooiste uitvoeringen horen die van Montserrat Figueras met het ensemble van Jordi Saval

Montserrat Figueras in het latijnse lied van de Sybille: “Iudicii Signum” uit de 1oe eeuw.

De Galicische Sibilla (fragment)
Een deel van de Galicische Sibille-versie, van El Canto de la Sibilla II. Van de cd La voix de l’emotion.


De Catalaanse Sibilla
De Sibil·la Catalana uit La Seu d’Urgell uit de 15e eeuw. Montserrat Figueras (Sibil·la) met La Capella Reial de Catalunya van Jordi saval
Montserrat Figueras, Sibil·la. Uitvoering in 1988 in Col·legiata romana del castell de Cardona.

Een uitvoering van ruim 22 minuten. Van het album El cant de Sibil.la I, Catalunya. Met Montserrat Figueras- soprano, Alfredo Bernadini – chelemie, Robert Crawford Young – Oud en La Capella Reial de Catalunya onder directie van Jordi Savall – vièle à archet.

De Occitaanse Sibilla
El jorn del judizi, El canto de la Sibila met Montserrat Figueras en Jordi Savall met Hespèrion XXI en La Capella Reial de Catalunya. En een zangersgroep met Montserrat Figueras – soprano, Pascal Bertin – countertenor, Lluís Vilamajó – tenor, Marc Mauillon – baritone, Furio Zanasi – bass. Met als extra aspect van deze versie: La Tragédie Cathare – The Albigensian Crusade tegen de Catharen in Zuid-Frankrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *