hazmat modine blues

Hazmat Modine speelt blues en meer
De New Yorkse groep speelt een moeilijk te omschrijven jazzy soort blues als omhulsel voor nogal verschillende stijlelementen uit alle windhoeken. Je hoort een tik Mississippi moerasdelta met New Orleans jazz en een New Yorkse sofistication, en een reggae beat. Met mondharmonica’s, tuba, blazers en gitaren. Hun eerste cd Bahamut was bijzonder. Met als top de bijdragen van de keelzangers van Huun Huur Tu uit Tuva. Ander werk, te vinden op YouTube en een volgende cd zijn jammer genoeg minder bijzonder. het sterke van de groep is voor mij de afwisseling van elementen in hun muziek. Hazmat Modine bestaat uit harmonica (diatonisch en chromatisch): Randy Weinstein, Wade Schuman; tuba, sousafoon: Joe Daley; gitaar: Michael Gomez, Pete Smith, e.a.; saxofoons, clarinet, etc.: Steve Elson; trompet: Pamela Fleming; drums, percussie: Scott Veenstra / Rich Huntley en afwisselende zang van Wade Schuman en Randy Weinstein. Een van de sterkste nummers van de cd is ‘Everybody Loves You’ met de keelzang van Huun Huur Tu.
Bill Barrett, vocals – harmonica

‘Yesterday Morning’

‘It calls me’ met Huun Huur Tu

‘Man Trouble Blues’ live
Op het Sines Festival Musicas do Mundo in 2008. Laat horen hoe goed Hazmat Modine op z’n best is. Op YouTube kun je ook goed zien hoe geen twee uitvoeringen van Hazmat Modine hetzelfde zijn.

Nog een keer ‘Everybody Loves You’ live
Op het Sines Festival Musicas do Mundo in 2008. Nu zonder Huun Huur Tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *