james brown funk

It’s a man’s world
De laatste jaren van de middelbare schooltijd en de eerste studiejaren waren de jaren van de soul. Met als hèt nummer: This is a man’s, man’s, man’s world van James Brown, “The Godfather of Soul”. Zo’n nummer neem je mee en het gevoel dat erbij hoort licht elke keer weer op als je het hoort. James Brown heeft behalve de studioversie een groot aantal live versies gezongen, zelfs een met Pavarotti. Maar hoe het nummer ook met zijn naam is verbonden, hij is meer dan alleen dit nummer. Want zijn versie van de funk heeft een niet weg te denken invloed gehad op de muziek. Een optreden met It’s A Man’s Man’s World in 1966 in L’Olympia Paris.

Live In Montreux in 1981

Live in Berlin 1988

James Brown Soul Jubilee 1984 2002

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *