staatsexamen NT2

      Het Staatsexamen NT2

 

Het Staatsexamen NT2 is er voor mensen voor wie Nederlands niet de moedertaal is en die op latere leeftijd Nederlands leren?
Met een diploma Staatsexamen NT2 (Nederlands als tweede taal) kunt u laten zien dat u voldoende Nederlands kent om in Nederland te kunnen werken of studeren. Het is een officieel erkend diploma.
U kunt een diploma Staatsexamen NT2 ook gebruiken voor inburgering en voor het aanvragen van naturalisatie (een Nederlands paspoort) of een permanente verblijfsvergunning.

Er zijn twee examenprogramma’s. U kiest een van deze programma’s:
•   Programma I, op taalniveau B1 (of 2F), voor als u wilt werken of studeren op een hoger middelbaar beroepsniveau.
•   Programma II, op taalniveau B2 (of 3F), voor als u wilt werken of studeren op het niveau van hbo/universiteit.

Test:
Wil je weten of het Staatsexamen Nederlands als tweede taal geschikt is voor u? Op deze website kun je een test maken.
Om te kijken of uw Nederlands goed genoeg is voor een studie op hoger of academisch niveau vindt u een test op http://portal.ou.nl/web/leren/test-nederlands-op-academisch-niveau.

Handige websites voor het Staatsexamen NT2:
https://www.hetcvte.nl/item/staatsexamens_nederlands_als  en  https://www.staatsexamensnt2.nl/ en speciaal https://www.staatsexamensnt2.nl/item/voorbereiden Voor informatie over het Staatsexamen NT2 I en II.

Oefenexamens examens voor het Staatsexamen NT2 en tips voor het leren:
Ga voor de oefenexamens / voorbeeldexamens naar:
https://www.staatsexamensnt2.nl/item/voorbeeldexamens_en – Via deze pagina kun je voorbeeldexamens downloaden (schriftelijk als pdf en als geluismateriaal).  Kies met welk voorbeeldexamen je wilt oefenen: van welk jaar en voor welk niveau: niveau I (B1) of niveau II (B2).  – Ook voor tips voor het voorbereiden op het Staatsexamen NT2.
•  Je kunt ook naar de voorbeeldexamens en de tips voor het examen via pagina: https://www.staatsexamensnt2.nl/item/voorbereiden  –  Kies voor de voorbeeldexamens uit het menu aan de linkerkant: Voorbeeldexamens. (Onder: Voorbeeldexamens en voorbereidingsmateriaal).
•  Je kunt ook naar dezelfde pagina via: https://www.hetcvte.nl/item/voorbeeldexamens_en      Je komt dan op de pagina speciaal voor tips en voorbeeldexamens voor het Staatsexamen NT2 I en II om te oefenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *